Cauzele abcesului/furuncului
- Una din cauzele furuncului sau abcesului in principal este datorită bacteriilor Staphylococcus aureus care pot pătrunde în organism printr-o tăietură, abraziune, puncție sau chiar prin mușcătura de insectă
- Abcesul poate aparea si din o infecție în foliculul de păr (foliculită)
- Factorii care contribuie la creșterea riscului unor furunculi sunt diabetul, sistemul imunitar slăbit, igiena precară.
Simptomele abcesului
- Umflături dureroase roșii umplute cu puroi
- Creșterea temperaturii locale
- Sentiment de disconfort
- Presiunea de acumulare în zona afectată
- Senzație generală de rău
- Febra și transpirația
- Glande umflate și sensibile
Remediu la domiciliu pentru furunculi
- Comprese:
Înmuiați o cârpă sau un tifon într-o ceașcă de apă fierbinte și 2 linguri de sare Epsom. Aplicați această compresă de trei ori pe zi timp de 10 până la 15 minute pentru a ajuta la ameliorarea infecției si este un bun remediu pentru furunculi
- Arbore de ceai:
Aplicați ulei de arbore de ceai în formă diluată de trei ori pe zi. Adăugați 10 picături de ulei în 1/2 oz de apă pentru ao face într-o formă diluată. Uleiul de arbore de ceai este un antibacterian și antifungic eficient pentru furunculi.
- Ulei esențial de mentă:
Aplicați acest ulei direct pe abces. Are proprietăți antibacteriene și antiseptice si nu lasa furunculul sa se inmulteasca.
- Usturoi:
Aplicați usturoi zdrobit pe abces ca o compresa. Usturoiul are proprietăți antibacteriene si este un real remediu pentru furunculi.
- Galbenele:
Puneti flori de galbenele în apă fierbinte timp de 15 minute. Înmuiați o cârpă curată în această soluție și aplicați-o pe furuncul ca o compresă rece. Galbenelele are proprietăți antiinflamatorii și de vindecare a rănilor.
- Capsule din rădăcină de brusture:
Sunt de cumparat ca si suplimente alimentare.Luați 500 mg sub formă de capsulă de trei ori pe zi. Rădăcina de brusture este un detoxifiant excelent pentru piele.
- Vitamina C:
Luați 1000 mg de vitamina C pentru a susține sistemul imunitar și, de asemenea, pentru a reduce inflamația pielii.
- Ceapa:
Curăță o ceapă, spal-o și tai-o în două. Încălzește o jumătate în cuptor. După ce o scoți, desprinde câteva foi și aplică-le pe furuncul. Înfășoară zona cu pansament și lasă să acționeze 5-6 ore,furunculul va disparea in cateva ore.
- Ceaiul Negru:
Pune câteva lingurițe de ceai negru măcinat într-un tifon și scufundă-l într-o cană cu apă fierbinte. Aplică cataplasma pe furuncul. Las-o să acționeze aproximativ jumătate de oră. Repetă operațiunea după câteva ore.
Ce sa faci daca ai furunculi
- Pentru a reduce inflamația și a elimina impuritățile, se recomandă sa beti suc trei zile. Bea în primul rând suc de legume verzi sau morcovi. De asemenea, țelina și castraveții sunt buni datorită conținutului ridicat de apă.
- Consumul unei diete bogate în vitamine și minerale vă poate ajuta sistemul imunitar să funcționeze corect și să lupte împotriva furunculilor.
- Consumați multe legume multicolore pentru a obține substanțele nutritive și fitochimicale necesare pentru întărirea sistemului imunitar.
- Adăugați ierburi și condimente precum ghimbir și usturoi în timp ce gătiți pentru a spori imunitatea.
- Încurajați membrii din familie să se spele pe mâini în mod regulat și să folosească prosoape separate.
- Așteptați până când abcesul pielii este complet vindecat înainte de a utiliza orice echipament comun, cum ar fi echipament de sală, saune sau piscine.
Ce sa nu faci daca furunculi
- Nu stoarceți puroiul din furuncul, deoarece acest lucru poate răspândi cu ușurință bacteriile în alte zone ale pielii.
- Nu fuma. Dacă fumezi, renunțarea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate.
Consultați medicul
Vedeți medicul, dacă credeți că aveți un furuncul. Există mai multe teste utilizate pentru a diagnostica un abces, în funcție de locul în care este localizat.
Diagnosticarea unui abces
Un mic absces nu este de obicei un motiv de îngrijorare. Puteți trata adesea cu remedii naturale acasă.
Cu toate acestea, dacă aveți un furuncul și vi se aplică oricare dintre următoarele situații, consultați-vă medicul cât mai curând posibil:
- Ești un copil.
- Ai peste 65 de ani.
- Aveți un sistem imunitar slăbit sau ați fost internat recent.
- Ați primit un transplant de organe.
- În prezent urmează chimioterapie sau recent ai primit chimioterapie.
- Abcesul pielii este pe față sau pe coloana vertebrală. Dacă nu este tratat, abcesul se poate răspândi în creier sau măduva spinării.
- Abcesul este mare, nu s-a vindecat în decurs de două săptămâni și aveți și febră.
- Abcesul pare să se răspândească în alte părți ale corpului.
- Abcesul devine mai dureros sau palpitant.
- Membrele tale sunt umflate.
- Pielea din jurul abcesului este umflată sau extrem de roșie.
Iată câteva întrebări frecvente despre furuncule:
- Ce este un furuncul?
- Care sunt simptomele unui furuncul?
- Ce cauzează apariția furunculelor?
- Cum se tratează un furuncul?
- Cum pot preveni apariția furunculelor?
Medicul dumneavoastră vă va examina istoricul medical și va efectua un examen fizic pentru a inspecta vizual abcesul. O examinare fizică completă permite medicului dumneavoastră să vă spună dacă o accidentare sau părul încarnat este cauza abcesului.
Medicul dumneavoastră poate lua, de asemenea, o cultură sau o cantitate mică de lichid din abces pentru a testa prezența bacteriilor. Nu sunt necesare alte metode de testare pentru a diagnostica un abces.
Citeste si:
- 10 semnale pe care corpul tău îți transmite că ceva nu este în regulă
- Remediile si Beneficiile Acupuncturii
- Recuperarea după hernia de disc: Ce trebuie să știți
- Afectiuni neurologice la copii – simptome, cauze ,tratament