Ce este Bronsita? Ce remediu natural pentru Bronsita pot lua?
Bronșita este practic o boală respiratorie care duce la umflarea tuburilor bronșice (bronhii). Aceste tuburi sunt responsabile pentru trecerea aerului printre nas, gură și plămâni.
Persoanelor care suferă de această boală le este greu să respire, deoarece aerul nu este capabil să ajungă la plămâni. Poate fi cauzat de virus, bacterii, poluanți și alți iritanți.
Bronșita poate fi acută sau cronică. Bronșita acută poate fi tratată acasă și durează până la trei săptămâni. Cu toate acestea, în cazurile cronice, se recomandă vizita unui medic.
Simptomele bronsitei
- Tuse persistentă, tuse uscată
- Durere de gât
- Dificultăți de respirație, dificultăți de respirație
- Dureri de cap
- Nas blocat și sinusuri
- Dureri de corp
- Febra mare și frisoane
Ghimbir
Pentru un remediu cu actiune imediata, se prepara un ceai din plante: se pune o lingurita de piper negru si o lingurita de pudra de ghimbir la o cana cu apa fierbinte. Se lasa la infuzat cateva minute. Dupa ce se mai racoreste putin, se adauga miere. Se bea de doua ori pe zi. Ceapa
Proprietatile antibacteriene si antivirale ale cepei calmeaza inflamatia si durerile in gat. Se bea o lingurita de suc de ceapa crud dimineata, pe stomacul gol. Se poate folosi ceapa cruda si in salate sau la gatit.
Inhalații cu abur
Fierbe apa într-o oală, apoi pune-ți capul deasupra acesteia și inhalează aburii eliberați. Poți folosi un prosop pentru a-ți acoperi capul, astfel încât aburii să fie direcționați către căile tale respiratorii. Această metodă va înmuia secrețiile produse de plămânii tăi și astfel vei reuși să accelerezi procesul de curățare a căilor respiratorii. Dacă nu ești adeptul inhalațiilor de acest fel, fă un duș sau o baie fierbinte și vei beneficia de aceleași efecte.
Miere și lămâie
Ceaiul fierbinte compus din miere și lămâie este un remediu încercat și testat pentru tratarea gâtului iritat și a tusei uscate. Nu este doar sănătos, ci oferă și lichide, care sunt discutate mai devreme în acest articol.
Gargară cu sare și apă
Gargară cu sare și apă fierbinte ajută la ruperea mucusului și reduce durerea în gât. O linguriță de sare trebuie adăugată într-un pahar cu apă fierbinte sau călduță. După agitarea combinației, soluția trebuie sa ajunga pana în fundul gâtului. Nu înghiți apa și, în schimb, fa gargara cu capul lasat pe spate. Repetați acest exercițiu de câteva ori și apoi vă puteți clăti gura cu apă normală.
Ulei de mustar masaj
Un masaj cu ulei de muștar oferă ușurare pieptului rigid. De asemenea, ușurează congestia plămânilor.
Ce sa faci:
- Nu fumati daca sunteti fumator.
- Evitați mediile cu fum
- Beți o mulțime de lichide fără cafeină, cum ar fi apa și sucurile de fructe.
- Odihnește-te din plin.
- Folosiți un umidificator de cameră sau prosoape umede pentru umiditate crescută în cameră.
- Spălați-vă mâinile des pentru a preveni răspândirea infecției.
Ce sa NU faci la bronsita:
- NU IEȘI pe vreme rece sau umedă.
Consulta medicul daca:
- Febra durează 3 zile sau mai mult
- Când tusea continuă mai mult de 3 săptămâni
- Dacă mucusul iese cu sânge
- Senzație de somnolență sau confuzie
- Pacienți cu afecțiuni cardiace sau pulmonare
- Respirație rapidă sau durere în piept
Consumul de lichide: Este important să vă hidratați adecvat atunci când suferiți de bronșită acută. Consumul de apă, sucuri naturale și ceaiuri din plante medicinale poate ajuta la subțierea mucusului și la eliminarea acestuia din plămâni.
Inhalarea aburilor de apă fierbinte: Inhalarea aburilor de apă fierbinte poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la ameliorarea congestiei nazale și a tusei. Puteți adăuga uleiuri esențiale precum uleiul de eucalipt sau mentă pentru a obține un efect și mai puternic.
Comprese calde: Aplicarea de comprese calde pe piept poate ajuta la ameliorarea durerii și a senzației de constricție asociate cu bronșita acută. Acestea pot fi făcute prin înmuierea unui prosop în apă caldă și aplicarea acestuia pe piept timp de 10-15 minute.
Consumul de miere: Consumul de miere poate ajuta la ameliorarea durerii de gât și a tusei asociate cu bronșita acută. Proprietățile antimicrobiene și antiinflamatorii ale mierii pot ajuta la combaterea infecțiilor respiratorii și la reducerea inflamației.
Odihna și relaxarea: Este important să vă acordați suficient timp pentru odihnă și relaxare atunci când suferiți de bronșită acută. Evitați activitățile care vă pot obosi și încercați să vă odihniți suficient pentru a vă ajuta corpul să lupte împotriva infecției.
Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice remediu casnic pentru tratarea bronșitei acute, pentru a vă asigura că este sigur și adecvat pentru condiția dumneavoastră specifică.
Iată câteva întrebări frecvente despre bronșită:
Ce este bronșita?
Care sunt simptomele bronșitei?
Ce cauzează bronșita?
Cum se tratează bronșita?
Când ar trebui să merg la medic în cazul bronșitei?
- Simptomele persistă mai mult de 3 săptămâni sau se înrăutățesc.
- Aveți dificultăți severe de respirație.
- Aveți tuse cu expectorație cu sânge.
- Aveți febră ridicată persistentă sau simptome generale grave.
- Ați fost diagnosticat cu bronșită cronică și simptomele se înrăutățesc sau afectează în mod semnificativ calitatea vieții.
- 5 remedii naturale eficiente în controlul diabetului zaharat
- 5 remedii naturale pentru tratarea diareei facute acasa
- Remediu pentru durerile de dinti.Ce poti face acasa sa le ameliorezi acasa
- Remediu pentru durere in gat | Incerca aceste miracole
- Remediu pentru durerile de spate sau lombare
- Remediu pentru dureri de urechi de facut acasa