Remediu acasa pentru acid la stomac
Refluxul de acid gastric este, de asemenea, cunoscut sub numele de reflux gastro-esofagian sau acid la stomac
Refluxul acid apare atunci când mușchiul sfincterului devine anormal relaxat, permițând acidului stomacal sau, ocazional, conținutului stomacului să curgă înapoi sau să refluxeze în conducta alimentară.
Refluxul acid și arsurile la stomac sunt afecțiuni digestive frecvente care afectează mulți oameni.
Cele mai frecvente cauze ale acidului la stomac se datorează alegerilor stilului de viață, cum ar fi alimentele prăjite și procesate, consumul de alcool, fumatul.
Obezitatea și sarcina au, de asemenea, tendința de a provoca reflux de acid, deoarece crește presiunea asupra stomacului, determinând conținutul stomacului să se deplaseze în gât.
Anumite condiții fizice, cum ar fi aplecarea, culcarea, ridicarea obiectelor grele pot, de asemenea, să aprindă simptome de reflux. Expunerea prelungită la acidul stomacal duce la esofagită și uneori duce la complicații rare, cum ar fi cancerul esofagian.
Vezi și: Arsuri la stomac
Cauzele refluxului de acid gastric
- Mâncați o masă grea și vă întindeți pe spate sau vă aplecați în talie.
- Sarcina
- A fi supraponderal sau obez
- Consumați alimente citrice, cum ar fi citrice, roșii
- Consumați anumite alimente, cum ar fi ceapa, usturoiul, alimentele picante și grase
- La unii oameni chiar și consumul de ciocolată poate provoca reflux de acid
- Băuturi precum ceai, cafea, băuturi carbogazoase sau alcool
- Gustări aproape de culcare sau dormi imediat după ce ai luat mâncare
- Fumat
- Anumite medicamente, cum ar fi antibiotice, analgezice, cum ar fi ibuprofenul, aspirina sau, în unele cazuri, medicamentele pentru tensiunea arterială pot provoca, de asemenea, reflux acid
Simptomele refluxului acid gastric
- Gust acru în gură
- Senzație de arsură în piept
- Râgâială
- Refluxul acid poate ajunge în gât și gură
- Răgușeală din cauza iritării laringelui
Remedii pentru refluxul de acid gastric
- Cartoful
- Aloe vera:
Ia 1/2 cană de suc de aloe vera de trei ori pe zi între mese. Aloe vera ajută la calmarea esofagului iritat și, de asemenea, la vindecarea țesutului deteriorat.
- Lemn dulce:
Se fierbe 1/2 linguriță rădăcină de lemn dulce într-o cană de apă timp de câteva minute. Se strecoară și se bea de trei până la patru ori pe zi între mese. SAU Luați 1-2 capsule de licorice deglicirrizate de trei sau patru ori pe zi. Lemnul dulce aduce o ușurare rapidă și poate ajuta la vindecarea mucoasei stomacului deteriorate.
- Bicarbonat de sodiu:
Se amestecă 1 linguriță bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se bea pentru o ușurare rapidă. Bicarbonatul de sodiu acționează ca un antiacid și neutralizează rapid acidul gastric și ameliorează simptomele de reflux acid.
- Miere de albine
- Ulm alunecos:
1-2 linguri de pulbere de coajă de ulm alunecos într-un pahar cu apă fierbinte timp de 5 minute. Bea această apă după mese. Adăugați puțină miere pentru a îmbunătăți gustul. Ulmul alunecos este o plantă demulentă care are efect calmant asupra mucoasei stomacului. Nu luați niciun alt medicament în decurs de o oră după consumul de ulm alunecos, deoarece poate interfera cu medicamentele.
- Mușețel:
Faceți un ceai din 1-2 gm de flori de mușețel, înfundându-l într-o ceașcă de apă timp de 5 minute. Bea acest ceai timp de trei de patru ori pe zi. Mușețelul acționează ca un anti-spasmodic și antiinflamator care poate îmbunătăți simptomele de reflux acid și poate ajuta la vindecarea țesutului deteriorat.
- Ceaiul de busuioc
Se consuma in mod regulat si nu se intrerupe tratamentul; se foloseste 30 gr de busuioc, cu apa calduta dar de data aceasta se va ingera la sfarsitul meselor principale.
Ce sa faceti pentru acid la stomac
- Aflați ce vă declanșează refluxul acid. Toată lumea are declanșatoare specifice. Unele declanșatoare obișnuite sunt alimentele grase sau prăjite, sosul de roșii, ciocolata, menta, usturoiul, ceapa, alcoolul și fumatul. Unii oameni prezintă simptome de reflux acid datorate bananelor și chiar merelor. Deci, cel mai bun lucru este să evitați alimentele care vă declanșează refluxul acid.
- Bea apă la o oră după masă pentru a permite corpului să absoarbă nutrienții. Nu beți prea repede înainte sau după masă, deoarece apa va dilua sucurile digestive.
- Includeți în dietă cereale integrale, legume crude și nuci și semințe crude. Nutrientul esențial și fibrele ajută la ameliorarea simptomelor gastrice și, de asemenea, ajută la vindecarea mucoasei gastrice.
- Includeți spanac, salată, țelină, cartofi, porumb, miere și orez care au efect liniștitor și sunt hrănitoare.
- Bea 8-10 pahare de apă pe zi pentru a neutraliza excesul de aciditate din stomac și pentru a menține o bună sănătate digestivă.
- Mâncați mese mici, regulate, mai degrabă decât mese mari ocazionale.
- După ce ai mâncat, rămâi în poziție verticală; Fă o plimbare.
- Luați în considerare pierderea în greutate, dacă sunteți supraponderal. Excesul de greutate pune presiune pe abdomen și determină revenirea acidului în esofag.
- Dormi cu capul ridicat, care ajută la prevenirea refluxului acid.
- Gestionați nivelul de stres practicând exerciții de respirație profundă și meditație. Eliberarea hormonului cortizol în timpul stresului afectează nivelul acid al stomacului, ceea ce face ca refluxul acid să fie cel mai rău.
Ce nu trebuie sa faceti pentru acidul la stomac
- Evitați grăsimile saturate, uleiurile hidrogenate, alimentele prăjite și grase, alimentele procesate, sosurile grele și carnea roșie.
- Minimizați sau tăiați citricele (cum ar fi portocalele, lămâia, grapefruitul), roșiile, menta, ceapa, usturoiul, oțetul, ardeii verzi și roșii. Acordați atenție pentru a vedea dacă simptomele se aprind atunci când mâncați aceste alimente.
- Evitați cofeina, ciocolata, alcoolul și băuturile carbogazoase.
- Evitați alimentele picante fierbinți, murăturile și alimentele fermentate.
- Nu purtați haine sau centuri strânse care vă pot pune presiunea pe abdomen și pe sfincterul esofagian inferior.
- Nu fumați; pe măsură ce fumatul scade capacitatea sfincterului esofagian inferior de a funcționa corect.
- Nu vă așezați ghemuiți la birou; acest lucru va încuraja arsurile la stomac. Încearcă să nu te apleci sau să te apleci.
- Nu vă culcați niciodată și nu vă întindeți imediat după masă, care tinde să agraveze simptomele. Rămâneți sus trei ore înainte de culcare.
Consultați medicul
- Dacă semnele și simptomele se agravează.
- Dacă aveți greață, vărsături sau dificultăți la înghițire.